Servo Regülatör Yararları ve Özellikleri

Kaliteli Gerilim Satabilizasyonu
Yüksek Verim
Sessiz Çalışma
Yüksek Güvenirlik
Uygun Fiyat / Performans Oranı
Servomotorlu Kontrol Tekniği
Her Fazda Bağımsız Regülasyon
%100 Dengesiz Yüke Uygun Yapı
Şebekeden Çalışma (by - pass)
Tekerlekli Kutu Yapısı
Servo Regülatör
Servo regülatörler
troidal (varyak) transformatör ve güç (boost) transformatöründen meydana gelmektedir. Regülatör şebeke voltajını, içerisinde bulunan varyak sayesinde, şebekenin yükselişine veya düşüşüne göre regüle edip (ayarlayıp) voltajı sabit tutar. Regülatörün regülasyon hızı servo regülatörler de 80 volt/saniyedir. Böylece regülatör beslediği yüke sabit voltaj vererek yükü korur ve daha uzun ömürlü olmasını sağlar.

Servo regülatörleri; varyak, güç trafosu, dc motor, servo elektronik kart ve diğer yardımcı elemanlardan oluşmaktadır. Regülatör imalatında bu parçaların kalite oranına göre, regülatörün ömrü değişmektedir. Firmamız imalat çeşitlerinde tse ve ce sertifikalı malzemeleri kullanmaktadır.

Günümüzde elektrik ve elektronik cihazların tüketimi çoğaldıkça, şehir şebekesinde problemler oluşmaktadır. Evlerimizde veya iş yerlerimizde kullandığımız elektriklerde aşırı yükselmeler veya aşırı düşüşler meydana gelmektedir. Kullandığımız cihazların tümü verimsiz çalışmakta hatta arızalara neden olmaktadır. Bu sebeple cihazlarınızın güvenli bir şekilde çalışması için voltaj regülatörü kullanılması gerekmektedir.


Monofaze Regülatör
Monofaze regülatörler, tek fazlı regülatörlerdir. “Mono” kelimesi “tek” anlamına gelmektedir. Monofaze regülatörler; 1 kVA’dan 30 kVA’ya kadar üretilmektedir. Kullanım alanları; evlerde, iş yerlerinde, ofiste, tıbbi cihazlarda, bilgisayarlarda kısacası voltaj problemi olan her yerde kullanılır.


Trifaze Regülatör
Trifaze servo regülatörler; 3 fazlı regülatörlerdir. 3 faz birbirinden bağımsız olarak çalışır ve şebekeden gelen 3 fazı ayrı ayrı regüle eder. Her fazın regülasyon hızı 80 volt/saniyedir. Trifaze regülatörler; 6 kVA’dan 2000 kVA’ya kadar imalatı yapılmaktadır. Kullanım alanları; Fabrika, Hastane, Otel, ve apartman genel girişleri, manyetik cihazlar, aydınlatma aygıtları, hassas fotoğraf stüdyo araçları, endüksiyon ısıtma aygıtları, elektro kaplama aygıtları, her türlü elektronik dokuma, nakış ve triko tezgahları, CNC takım tezgahları, ısıtma - soğutma ve klima araçları, tıbbi aygıtlar, radyo televizyon verici istasyonları, bilgisayarlar, elektrik motorları, telli ve telsiz haberleşme araçları, otomatik kaynak makineleri, çağdaş endüstriyel araçlar, elektrikli ve elektronik aletlerin bulunduğu laboratuarlar, test ve araştırma laboratuarları ve diğer kararlı gerilim gerektiren yerlerde kullanılırlar.




Voltaj Seçenekleri
Servo regülatörler standart olarak 160 V AC – 250 V AC ayar sahalı olarak üretimi yapılmaktadır. Şebekenin durumuna göre regülatörün ayar sahası değiştirilebilmektedir. Elektriğin çok fazla düştüğü yerlerde regülatörün ayar sahası 130 V AC – 230 V AC olarak, elektriğin çok yükseldiği yerlerde ise ayar sahası 180 V AC – 260 V AC olarak üretimi yapılabilmektedir.

Regülatör Çıkış Regülasyonu
Monofaze regülatörlerde; regülatörün çıkış regülasyonu 220 V AC ± % 1,5’tur. Trifaze regülatörlerde ise 380 V AC ± % 1,5’tur.

Yüksek verim
Regülatörlerde verim %95’ tir. Servo Regülatörler yüksek kaliteli silisyum sac ve elektrolitik bakır ile üretildiklerinden boştaki kayıp minimumdur.

Çalışma sıcaklığı
Kapalı alanlarda -10 C dan +40 C üzerindeki bölgeler için ekstra hava soğutmalı yapılır veya regülatörler kapasitesinin altında kullanılmalıdır. Regülatörler aşırı nemli ve asitli ortamlarda kullanılmamaya dikkat edilmelidir.



Aşırı gerilim koruma ünitesi (opsiyonel)

1. Trifaze regülatörlerde şehir şebekesinden 1 fazın kesilmesi halinde, regülatör diğer iki fazıda keserek çıkışını kapatır. (Faz Koruma Ünitesi)

2. Regülatör şehir şebekesine göre regülasyonunu yaptıktan sonraki çıkışı alt limit 200 V AC, üst limit 240 V AC limitlerini dışına çıkarsa regülatör çıkışını otomatik olarak keser.

3. Regülatörün şebeke voltajını regüle ederken, şebeke voltajının 1 saniyenin altında bir değerde 40 - 50 V AC oynaması halinde çıkışı otomatik olarak keser. Şebeke voltajındaki salınma bittikten 8 saniye sonra tekrar devreye girerek çıkış vermeye devam eder.


Aşırı gerilim koruma ünitesi trifaze ve monofaze regülatörlerde opsiyoneldir.